“Een plek waar culturen samenkomen” – feestelijke opening Queridon

team Queridon met burgemeester Jan van Zanen – foto: Amina Haitoute
Door Mandy van der Net

“Hollandse appeltaart en Oosterse yalla yalla cake; tabouleh uit Tunesië, en tosti uit Tolsteeg.” Afgelopen zaterdag is het restaurant van Queridon officieel geopend door burgemeester Jan van Zanen. In een mooie toespraak tijdens het openingsfeest prees de burgemeester niet alleen de mogelijkheden die Queridon biedt aan nieuwkomers, maar ook de samenhorigheid en de multiculturele menukaart. “Dit symboliseert wat Utrecht is, een stad met mensen die weten wat delen is. Hoe rijk delen kan maken; hoe meer we delen, hoe rijker we worden.”

Oprichters Barbara en Gerard “begonnen vanuit het idee dat inburgeren niet alleen in een klaslokaal moet gebeuren, maar eigenlijk juist buiten het klaslokaal”. “Waar kan dat beter dan in een restaurant, waar de ontmoeting voorop staat?” Gedurende de dag konden bezoekers dan ook genieten van lekkere hapjes uit alle windstreken, optredens van artiesten uit verschillende culturen, en een serie leuke workshops. Zo kon tijdens de taallessen kennis gemaakt worden met Russisch of Tigrinya, en bij de dansworkshop de passen worden geleerd voor de Dabke – een feestelijke Arabische volksdans.

“Queridon is een plek waar culturen samenkomen, waar we verschillen vieren, waar we leren van elkaar, en er samen iets moois van willen maken”, zegt bestuursvoorzitter Ruud Hollander. “Dit project slaagt alleen als iedereen hier lekker vaak langskomt, voor een goede kop koffie, voor een exotische lunch, of voor een Hollandse daghap. Dus voel je welkom, niet alleen vandaag, maar ook vooral de komende tijd.” Burgemeester Jan van Zanen wenste Queridon alvast “een behouden vaart”: “dit begint met zoveel mensen, met zoveel zon en zoveel zin, dit doet het beste vermoeden.”

Het restaurant van Queridon iedere week geopend, van dinsdag tot en met zaterdag, voor de lunch, voor een leuk gesprek of een goede kop koffie. Bekijk hier alvast de menukaart.

 

You may also like...

Reacties gesloten.