Het Centraal Museum en Queridon gaan samenwerken!

Ontzettend leuk nieuws: na een succesvolle pilot slaan het Centraal Museum en Queridon vanaf dit jaar officieel de handen ineen. Want het museum is voor iedereen en een prachtige plek om kennis te maken met taal en cultuur, maar dat ontdekken kan soms best spannend zijn.

Daarom mogen onze cursisten dit jaar minimaal twee keer een bezoek brengen aan het museum, waarbij ze een speciale rondleiding krijgen van een door Queridon getrainde gids. Ze leren hierbij het museum kennen, maar oefenen tegelijkertijd met de Nederlandse taal, bijvoorbeeld door het samen bespreken van een kunstwerk uit de tentoonstelling.

Daarnaast komt het mobiele museum bij Queridon op locatie om met een fantastische, interactieve tentoonstelling de themaweek kunst en cultuur te openen. De cursisten maken zo op een laagdrempelige manier kennis met kunst en alles wat daarbij komt kijken.

En dat is nog niet alles! 2024 wordt ook het jaar waarin ons maatjesproject van start gaat. Een cursist van Queridon wordt hierbij gekoppeld aan een vrijwilliger van het Centraal Museum. Samen zullen zij diensten draaien als publieksmedewerker bij het museum. Een jaloersmakend mooie en leerzame participatieplek!

Wij hebben er ontzettend veel zin in en kijken uit naar een prachtige samenwerking.

Reacties gesloten.