Overig aanbod

 • Zorgcafé – Dokters van de Wereld
 • Spreekuur digitale overheid

Zorgcafé – Dokters van de Wereld

Stel je voor: je bent nieuw in Nederland, je slaapt slecht en je hebt last van herbelevingen, maar je weet niet waar je naartoe kunt. Je bent al bij de huisarts geweest, maar je klapte dicht, kon je verhaal niet kwijt en ging teleurgesteld naar huis. Wat nu?

Dan ben je welkom in het zorgcafé van Dokters van de Wereld. Alle nieuwkomers zijn van harte welkom. Het Zorgcafé is een laagdrempelige plek waar je terecht kunt met vragen over je lichamelijke en mentale gezondheid. Hier kunnen nieuwkomers in gesprek gaan met vrijwilligers. Dit zijn zorgprofessionals zoals artsen, verpleegkundigen en psychologen. Voor elk gesprek maken we gebruik van de hulp van cultuurmediators die vertaling bieden van taal en cultuur in talen als Farsi, Arabisch en Tigrinya. Zo slaan zij een brug tussen de zorgprofessional en de bezoeker.

Ons doel is om bezoekers te begeleiden in de toegang tot reguliere zorg en de drempel om zorg te ontvangen te verlagen. Ook kunnen we waar nodig overbruggingszorg bieden. Als een 1 op 1 persoonlijk gesprek niet passend is, dan kunnen nieuwkomers ook van ander aanbod gebruik maken, zoals groepsvoorlichtingen die we samen met partners organiseren, steungroepen voor survivors van seksueel geweld en METS-groepen (Method of Empowering Trauma Survivors).

Ben jij een nieuwkomer met een vraag over je lichamelijke en mentale gezondheid? Dan ben je altijd van harte welkom in het Zorgcafé!

De openingstijden van het zorgcafé zijn:

 • Taalschool Queridon
  • Adres: Mississippidreef 87, 3565 CE Utrecht
  • Openingstijden: woensdag 13.30 – 15.30 uur
 • Welkomhuis
  • Adres: Grebbeberglaan 3, 3527 VX Utrecht
  • Openingstijden: maandag 12.30 – 14.30 uur en donderdag 12.00 – 14.00 uur

Spreekuur digitale overheid!

Ben je op zoek naar hulp bij juridische zaken of heb je vragen over praktische zaken? Bijvoorbeeld: het aanvragen van digitale dossiers, het vinden van organisaties in jouw wijk, het begrijpen van brieven en e-mails, belastingen, toeslagen, geldzaken en verzekeringen? Wij staan voor je klaar!

Wanneer?
Elke dinsdag van 12:00 tot 14:00 in de grote kantine ben je welkom om langs te komen voor persoonlijk advies.

Wie mag langskomen?
De studenten van Queridon.

Wat kun je bespreken?
Wij, Sara, Iman, Wiam, en Berfin, lopen stage bij DOK030 en studeren juridisch aan het ROC Midden Nederland. Wij bieden ondersteuning bij diverse zaken zoals het aanvragen van digitale dossiers, het vinden van lokale organisaties, het begrijpen van officiële correspondentie en hulp bij financiële kwesties.

Zet de eerste stap naar duidelijkheid en kom langs bij ons spreekuur. Of je nu specifieke juridische vragen hebt of gewoon wat praktisch advies nodig hebt, we zijn er om te helpen!

Reacties gesloten.