U-match officieel van start

Op woensdag 7 februari is het project U-Match officieel van start gegaan met een feestelijke ceremonie in de trouwzaal in het Gemeentehuis. En Queridon doet mee!

U-Match is een project waarbij verschillende partijen samen op zoek gaan naar hét leerwerktraject waarbinnen nieuwe Nederlanders zo snel mogelijk de Nederlandse taal, vakkennis en praktijkervaring opdoen. Op die manier bevorderen we inclusie, een snelle inburgering en dichten we tegelijkertijd gaten op de arbeidsmarkt. Aan het einde van het project hopen we een duurzaam model voor dergelijke trajecten te kunnen presenteren dat in meerdere gemeenten, provincies en zelfs misschien landen ingezet kan worden.

Op woensdag werd de intentieverklaring door alle samenwerkingspartners ondertekend en zijn we ook meteen van start gegaan met een werksessie. Hier kwamen al meteen mooie en zelfs ook concrete ideeën uit. De komende twee jaar gaan we samen nadenken, proberen en van elkaar leren. Wij kijken er enorm naar uit, want: inburgeren doe je door mee te doen!

Reacties gesloten.